Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er for alle. For dig, der ønsker at lære dig selv at kende og blive bedre til at forstå din mønstre. Og for dig, der har brug for hjælp til at arbejde med det, der gør livet svært for dig.

Terapi er et samarbejde, hvor du med støtte og vejledning får mulighed for at gøre noget andet end du plejer og udvikle dig personligt.pexels-anthony-158834
pexels-lisa-fotios-1866761

Hvorfor psykoterapi?

Måske føler du tristhed, tomhed eller mangler overskud i hverdagen. Eller du har angst, stress eller føler dig deprimeret. Eller måske vil du lære at forstå og blive bedre til at mestre dine følelser.
Vi kommer alle ud for udfordringer i livet, store som små, hvor det kan synes svært at komme videre. I terapien kigger vi sammen på dine styrker og ressourcer, der kan være med til at hjælpe dig i hverdagen.

Min tilgang til psykoterapi

Jeg tager udgangspunkt i dig og dér, hvor du er lige nu. Vi arbejder med dine tanker, følelser og din krop. Ofte kan forskellige øvelser understøtte dette arbejde og jeg vil derfor foreslå øvelser ud fra min faglige vurdering af, hvad der vil hjælpe dig. Her trækker jeg bl.a. på min erfaring med SE-terapi, hvor vi nænsomt arbejder med at få kontakt til din krops sansninger.
Jeg har også erfaring med drømmearbejde, hvor vi får mulighed for at inddrage din underbevidsthed i arbejdet med at forstå dig selv, hvis du har lyst til dette.

profilbillede af Susanne

Kropsterapi

Kropsterapi er med til at forløse energi, der er opspændt i kroppen. Det kan være fra et traume i din barndom, hvis du har været indlagt i længere tid eller været udsat for en ubehagelig oplevelse eller ulykke. som har sat sig fast i dit nervesystem.

Sammen og i en tryg atmosfære vil vi nænsomt løsne og frigive denne energi, der har været bundet, så du oplever, at kroppen bliver mere afspændt og du får en bedre kropsfornemmelse og kan mærke dine grænser.

Her er et par eksempler på typiske kropslige øvelser, som jeg har god erfaring med. 

Der er en øvelse, hvor jeg holder mine hænder på din ryg, så du oplever en god kontakt og måske får en sansning i din krop.

I en anden øvelse holder jeg dit hoved mellem mine hænder. Det giver en dejlig fornemmelse af at give slip og blive holdt.

En tredje øvelse jeg ofte anvender er en grounding og afspændingsøvelse, hvor jeg klemmer dine led fra skulder til fod. Denne øvelse virker meget beroligende på dit nervesystem og giver varme og velbehag.